Aankoopgids voor het kopen van een uitlaat

Het kopen van een uitlaat of een uitlaatonderdeel doet u niet elke dag. Waar moet u op letten om zo veel mogelijk kwaliteit, rijcomfort en veiligheid te hebben? Wilt u een uitlaat kopen via internet? Lees dan onze volgende tips.

Vier tips uit de aankoopgids voor het kopen van een goede uitlaat

  1. Overweeg of u zelf de uitlaat kunt monteren of dat u het uit handen geeft aan professional. Wel heeft u een autobrug of bokken nodig. Met zelf doen betaalt u natuurlijk geen arbeidsloon. Wel is er een risico dat de uitlaat niet goed wordt bevestigd en u later alsnog een deskundige moet inschakelen. Als onervaren monteur loopt u misschien een gezondheidsrisico met het uitlaatgas, per saldo zijn de kosten dan natuurlijk veel hoger.
  2. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat vaak niet op bij het kopen van een uitlaat. Een A-merk uitlaat en een B-merk hebben doorgaans geen grote verschillen. Zolang er maar een E-keur op staat, het bekendste en algemeen gerespecteerde uitlatenkeurmerk in de EU, kan er vaak weinig mis gaan. Dit codenummer herkent u aan de beginletters ‘EEG’.
  3. Als u uw uitlaat vervangt, moet het nieuwe exemplaar evenveel of liefst minder lawaai maken. Bij een hoger aantal decibellen kan dit gevolgen hebben voor onder meer uw brandstofverbruik.

De beste tip voor het kopen van een uitlaat is toch wel om deze online te bestellen bij een webwinkel. Zo’n webshop voor uitlaten en bijbehorende zaken als uitlaatklemmen en uitlaatpasta koopt vaak groot in, heeft veel op voorraad, heeft minder personeel en zit niet op een A-locatie. Dit alles leidt ertoe dat voor u de kosten lager zijn. Wie niet zelf een nieuwe uitlaat wil of kan monteren op zijn auto, kan dit via zo’n online winkel vaak vrij voordelig laten uitbesteden. Dit soort online winkels werken vaak samen binnen een samenwerkingsverband van aangesloten garages, zodat uw auto binnen zeer korte tijd via enkele muisklikken een nieuwe uitlaat heeft.

Andere leuke artikelen...