Betaalwater in Frankrijk

Betaalwater in Frankrijk is populair onder Nederlandse vissers omdat je in tegenstelling tot Canada of Turkije binnen één dag rijden al aan de waterkant zit. Zoals waarschijnlijk bekend gaat het bij betaalwater in Frankrijk om het huren van een visrijk stukje water. Betaalwater in Frankrijk kun je in de meeste maanden van het jaar vooraf online reserveren, vaak in combinatie met maaltijden, overnachtingen, een camping, hotel of chalet.

De visliefhebbers uit Nederland gaat het bij het reserveren van betaalwater in Frankrijk meestal om het vangen van karpers. Evenals steur en meerval is dit een vissoort die nergens zo talrijk aanwezig is als in de Franse betaalwateren. Vissers in Nederland kunnen sporadisch ook wel eens een karper aantreffen aan hun vishaak, maar de rassen in het Franse betaalwater zijn vaak mooier, groter en zwaarder. Neem dan ook een goede hengeluitrusting mee of huur een krachtige hengel bij de vaak aanwezige winkels bij betaalwater in Frankrijk.

Prachtige visvakantie in Frankrijk met reserveren van betaalwater in Frankrijk

De populariteit van betaalwater in Frankrijk zit hem niet alleen in de reisafstand. Zo heeft het land een uitstekende flora- en faunabeheer. Ook is bij betaalwateren meestal een beheerder aanwezig, die ervoor zorgt dat alles voor u en voor de visstand goed verloopt. Hij draagt ook zorg voor comfort, veiligheid en sanitaire voorzieningen. De visstand is spectaculair te noemen in Frankrijk, je krijgt geheid een onvergetelijke vakantie.

Wie een leuke visvakantie wil in Frankrijk kan op de site van een Nederlandse reisorganisatie voor het reserveren alle wensen filteren in een gebruiksvriendelijk menu. Kijk of je ter plekke wil ontbijten en lunchen, of je met je hele gezin wil komen in verband met de Nederlandstalige kinderanimatie, een camping nabij wenst of een hotel iets verderop. Bij sommige Franse viswateren mag je met een eigen bootje het water op, bij andere weer niet. Ook zijn er visinitiatieven in Frankrijk waar je gebruik kunt maken van de diensten van een charterboot.

Regelgeving bij Frans betaalwater

Net als bij het vissen in Nederland zijn daaraan in andere landen regels verbonden. Voorbeelden die je kunt aantreffen zijn onder andere:

  1. Buitenlandse vissers mogen vaak uitsluitend vissen met behulp van een hengel

  2. Voor een goede visstand in het betaalwater moet je meestal de vis na de vangst terugwerpen

  3. Als dat niet altijd hoeft mag je maximaal 15 kilo mee naar huis nemen van je vangst

  4. Je mag de visvangst niet verkopen

  5. Respecteer de beschermde vissen in meren

Andere leuke artikelen...