Boek drukken

Het laten drukken van een boek klinkt als een ingewikkeld proces. Gelukkig blijkt dit in de praktijk mee te vallen. Een enkel boek drukken via Ipskamp is tegenwoordig zelfs relatief betaalbaar en veel drukkers accepteren tegenwoordig ook kleine oplages, vanaf 1 exemplaar. De boekdrukkunst is natuurlijk van ver gekomen, vroeger moesten alle boeken met de hand geschreven worden, in Europa kwam hier rond 1450 verandering in. Johannes Gutenberg wordt gezien als een van de uitvinders van de boekdrukkunst. Hij is vooral bekend geworden van zijn gedrukte Bijbel. De manier van boek drukken die Johannes Gutenberg ontwikkeld had was vooral geschikt voor grotere oplages, om op die manier veel dezelfde boeken uit te kunnen brengen. Tegenwoordig zijn er goede alternatieve methodes om uw boek ook in kleine oplage te laten drukken.

Boek drukken, welke technieken?

Een boek laten drukkenIpskamp Printing biedt momenteel 3 verschillende druk methodes aan. Iedere methode van boek drukken heeft z’n voor- en nadelen. De technieken voor het boek drukken zijn: Premium Print, Premium Plus Print en Offset. Premium Print is Ipskamps eigen naam voor inktjet, waarbij het mogelijk is om ieder boek individueel te drukken en ook mogelijk is om elk exemplaar uniek te laten zijn. Premium Plus Print is echt anders dan Premium Print. In plaats van inktjet is dit een digitaaldruk in dry-toner. Het effect is dat uw boek er meer glossy uit komt te zien. Deze methode is zeer geschikt voor kunstboeken en brochures waar foto’s en afbeeldingen erg belangrijk zijn.

Een boek drukken in grote oplage? Kies voor Offset

Tot 500 exemplaren zijn Premium Printing en Premium Plus Print zeer concurrerend in prijs met Offset. Hierboven begint Offset echt zijn kracht te laten zien. Er is geen snellere methode om grote aantallen boeken te drukken dan via de Offset methode.

Mocht u meer informatie willen over welke boekdruk methode het best bij uw boek past, neem dan contact op met Ipskamp Printing. Wij drukken uw boek in de oplage die u wilt!

Andere leuke artikelen...