Top 3 dingen om te doen in het Roombeek

De top 3 dingen om te doen in het Roombeek. Er zijn heel veel dingen te doen bij het buurthuis Prismare. Eigenlijk teveel om op te noemen. En wat dan de top 3 is? Ja, dat hangt ook van je eigen smaak af. Hou je van zingen, dan kunnen het shanty & smartlappenkoor, een repetitie van het popkoor en het Vocaal Theater. Hou je van bewegen, dan zal zaalvoetbal misschien in jouw top 3 staan, handbal, en budosport. En als je echt veel van dansen houdt, dan zul je blij worden van Zumbadans, streetdance en de workshop en dansjam van Kahbam contact impro.

Veel activiteiten

Er worden wekelijks veel activiteiten gepland in het Roombeek. Wil je bijvoorbeeld graag een dagtrip maken, dan kan dat ook. Arrangementenspecialist Cognit verzorgt fietstochten in de omgeving, en nog veel meer. Zou je een spannend spel willen doen met een groep? Een spannende ontdekkingstocht? Of zou je graag een rondleiding willen door de Roombeek, waarbij ook over de geschiedenis van de wijk verteld wordt vóórdat er vuurwerk ontplofte en er een hele nieuwe wijk is ontstaan. Misschien behoren deze activiteiten wel tot jouw top 3

Exposities en concerten

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in een lijstje met leuke dingen om  te doen zijn exposities. In Prismare vind je regelmatig wisselende exposities en fantastische kunstwerken. Zoals foto’s van de Waddeneilanden, waarbij gebruik gemaakt is van het schitterende licht daar.

Ook is er een expositie van oude foto’s en herinneringen van Enschede, die steeds weer aangevuld wordt. Iedere maandagochtend kun je bij de Historische sociëteit je verhalen, herinneringen, of oude foto’s uitwisselen. Het alledaagse leven in de stad wordt hier opgetekend. De verhalen die in de hoofden zitten van bewoners van de stad.

Ook heel leuk, is een optreden van het Oost-Nederlands Symfonieorkest, met symfoniën uit de tijd van de Barok tot de tegenwoordige tijd.

Een greep uit de activiteiten

Activiteit verbindJe ziet wel, als je de Roombeek bezoekt, hoef je je absoluut niet te vervelen. Er is altijd wel iets te doen. Wat in jouw top 3 staat, hangt natuurlijk af van waar jouw voorkeur van uit gaat. Maar of je nu graag met streetdance wil “bouncen op de beat”, meer van klassiek ballet houdt, of juist graag naar muziek wil luisteren, of juist graag dingen bekijkt, of liever sport, of gewoon met je buren van een gezamenlijke maaltijd wilt genieten, een top 3 aan activiteiten zul je zeker in het buurthuis kunnen vinden.

Andere leuke artikelen...